FAQ


Fråga:

Jag undrar om era ingredienser till produkterna är testade på djur?
Slutprodukten är dermatologiskt testad om jag läst rätt.
Och är de veganska? Om inte alla, så vilka?

Svar:

För att reda lite av begreppen när det gäller våra lacker o treatments så börjar vi från början.

Produkterna är dermatologiskt testade av Evic International Group, France och rapporterna heter ”Study PT / D ref : IL 678 / 05.2698 – 05.2702. Dvs de är endast testade på människor och INTE djur.

Du frågar om de är veganska. Det finns inga lacker som är veganska utan det är bara ett marknadsföringstrick. Lacker innehåller alltid någon form av lösningsmedel eller resin så tillvida det inte är vattenfärger men de fäster ju som bekant ganska dåligt och klarar inte mekanisk påverkan.

Scratch tog fram sina lacker redan 1993 tillsammans med dåvarande Apoteket med strategin att de skulle vara så lite allergena som möjligt. Det vi fick fram 1993 tillsammans med vår leverantör var en formel som från början uteslöt formaldehyd, toluen, kamfer och dibutylftalat.

Under senare delen av 2000-talet har flera andra varumärken försökt efterlikna denna formel och kallat sina lacker allt från, veganlacker, organiska lacker, Spa lacker, jag allt för att få det att låta så miljö eller hälsovänligt som möjligt. Det finns alltid en risk att man kan reagera på ett lack beroende på hur känsligt man är för de olika ingredienserna.

Vad vi kan lova är att Scratch lacker alltid framställs med bästa möjliga kvalité och med ingredienser som alltid är noggrant kontrollerade och har så lite hälso- och miljöpåverkan som möjligt är med befintlig framställningsteknik.


Fråga:

Vad hände med Cuccio? Har ni slutat sälja Cuccios produkter?

Svar:

Cuccios produkter marknadsförs numera i det separata bolaget Cuccio Sweden AB